Pogrešni izbori

8141755a63dd6fd9cd3f02989c8e7e9b

Svakog svog pogrešnog izbora se ne stidim, u potpunosti, jer je ipak to bio moj izbor. Svaki korak sam napravila sama, svojom voljom, bez prisile javnog mišljenja ili privatnih mišljenja svojih najbližih. Bezbroj puta sam svesno grešila u nadi da možda ne grešim jer biram ono, što mi u datom trenutku, odgovara. Međutim, moje nade nisu umirale poslednje. Sve što je s početka delovalo pogrešno završavalo se katastrofalno, što mi ipak govori da pogrešni izbori, ma koliko slobodni bili, nisu izbori već poleti, brzopleti ustupci i neukusne igrarije. U tim svojim pogrešnim izborima ja sam gubila svoju slobodu. Birajući pogrešno ja sam gubila sebe u sebi. Ali, zašto sam onda konstantno birala pogrešno? Da li sam u tim pogreškama tražila sopstvene greške i mane, ili sam ‘pak samo ispipavala svoje želje, potrebe i granice? 

Likovi iz mojih pogrešnih izbora nikada nisu grešili, oni su uvek bili ono što jesu, a ja sam grešila neprestano verujući u to da imam moć da menjam svet i ljude. Nikada nisam uspela da ih promenim, niti da ih uverim u svoje ispravne misli, jer menjati formirano nije ništa drugo do gubljenje vremena. Nisam odustala. Spremna sam da grešim do kraja svog života jer to i jeste život. Svaki je izbor u neku ruku pogrešan jer svaki sa sobom nosi anđela i đavola. Međutim, ključ je u nama samima. Poenta je u tome šta mi definišemo kao pogrešno. 

Mada, kada bolje razmislim, svi moji pogrešni izbori su bili pogrešni samo zato što nisu bili produkti moje slobode, već produkti slabosti, straha i golog interesa.

 

S poštovanjem,

100glava Aždaja

Related Posts

2 comments

Leave a reply