O stoglavoj - Stoglava Aždaja
4487
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-4487,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Upoznaj autorku

100glava Aždaja, rođena je 1989. godine u Mostaru, rodnom gradu svoje majke. Zbog nesrećnih, ratnih, okolnosti na prostoru bivše Jugoslavije svoje najranije godine života provela je u Baru, rodnom gradu svoga oca. Međutim, uoči svilene revolucije 2000. godine, sa roditeljima se iz Crne Gore seli u Beograd, u kome i dan danas živi. Na Fakultetu Političkih nauka diplomirala je politikologiju, a na Studijama roda masterirala kulturologiju kritikom institucije braka iz perspektive slobodne ljubavi, oslanjajući se pritom na anarhističke eseje čuvene feministkinje dvadesetog veka- Eme Goldman. Pored akademske posvećenosti feminističkoj teoriji, 100glava aždaja svoju političku borbu artikuliše kroz društveno angažovano spisateljstvo i poeziju.

 

Pored mnogobrojnih autorskih tekstova i kolumni, autorka je i kratkog dokumentarnog filma Kismet, koji je nastao u okviru projekta „Povećanje regionalne povezanosti mladih Srbije i Albanije”, posredstvom Organizacije za Evropsku Bezbednost i Sigurnost iz obe zemlje.

 

Usmerena na svoj literarni, aktivistički rad, živeći neko vreme u Indoneziji napisala je svoj prvi roman Jefimija, žena koja čeka, s idejom da na taj način romantičnoj beletristici ponudi alternativniji pristup lično-političkom životu jedne žene.

Poezija

Moj Facebook

Profesija

Moj Twitter

Život

Moj instagram