Biografija - Stoglava Aždaja
4487
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-4487,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom

[vc_row css_animation=““ row_type=“row“ use_row_as_full_screen_section=“no“ type=“full_width“ angled_section=“no“ text_align=“left“ background_image_as_pattern=“without_pattern“][vc_column][vc_column_text]

Minja Marđonović @100GLAVA rođena je 1989. godine u Mostaru. 

Na Fakultetu političkih nauka, u Beogradu, diplomirala je politikologiju, a na Studijama roda masterirala kulturologiju kritikom Institucije braka iz perspektive slobodne ljubavi, oslanjajući se pritom na anarhističke eseje čuvene feministkinje dvadesetog veka — Eme Goldman. 

Doktorantkinja je kulturologije na matičnom fakultetu, s idejom da istraživački preispita konstrukciju heteroseksualne ljubavi devetnaestog veka.

Objavila je i svoj prvi naučno–istraživački rad na temu: FEMINISTIČKI KONCEPT SLOBODNE LJUBAVI: EMA GOLDMAN 

Pored akademske posvećenosti feminističkoj teoriji, Minja Marđonović svoju političku borbu artikuliše kroz društveno angažovanu književnost.

Usmerena na svoj literarni, aktivistički rad, živeći neko vreme u Indoneziji napisala je svoj prvi roman Jefimija, žena koja čeka, ne bi li na taj način romantičnoj beletristici ponudila alternativniji pristup lično-političkom životu jedne žene. 

Svojim drugim romanom Jefimija, žena koja neće, nastavljajući Jefimijinu životnu storiju, nemilosrdno otvara pitanja ženskog tela, moranja i htenja kao najvažnija lično-politička pitanja heteroseksualne žene u višedimenzionalnom patrijarhatu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]