5 stvari koje ukazuju da vam je sadašnji veća greška od bivšeg - Stoglava Aždaja
2405
post-template-default,single,single-post,postid-2405,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom

5 stvari koje ukazuju da vam je sadašnji veća greška od bivšeg

greska

1. Ako svakoga dana, bar na minut, odletite u svoju prošlost kako biste je preispitale još jednom i eventualno pronašle autonomnog krivca za raspad vaše veze, znajte da vam je sadašnja emotivna igra nedovoljno zanimljiva. Čim imate toliko vremena da bistrite o onome što je prošlo, i čim vam glavu ne zauzimaju sadašnje muke ljubavne vi ste u problemu. Kako ste mislile napred da krenete kad se svakog dana vraćate nazad? Odustanite, sasvim je očigledno da vam vaša sadašnjost ne dozvoljava da raskrstite s prošlošću. Nađite novi klin, ovim sigurno nećete izbiti ništa osim dragoceno vreme.

2. Ukoliko i dan danas zaigrate na neke stare pesme tripujući setu i tugu znajte da to što vas muči nije niti seta niti tuga. Pa ima li išta srećnije od ludo zaljubljene žene? Dakle tužna i setna žena nije zaljubljena žena. Ne postoje nesrećne ljubavi, postoje samo potrošene prošlosti i isforsirana sadašnjost u koju verujete jer se vodite onom otrcanom: ’’ Ma ne volim ga, imam novog dečka!’’ . Morate shvatiti da je u tom slučaju novi dečko promašaj. Ne meri se jedna ljubav drugom ljubavlju. Ljubav se ne meri i ne poredi. Stoga, nađite novu ljubav jer vam je i ova ’’sadašnja’’ zasigurno vrlo slična onoj prošloj i već potrošenoj.

3. Ako vam je merilo sadašnje veze veza sa bivšim, i ukoliko sve u sadašnjem trenutku merite i poredite u odnosu na ono što je prošlo, znajte da ste sada nesrećnije nego što ste ikada bile. Da li biste volele da vas porede s bivšim devojkama, da vas ocenjuju i vrednuju u odnosu na njih? Ma dajte molim vas, ljubav ne poznaje merila i takva perfidna vaganja. Kada sadašnjeg partnera posmatrate okom svog bivšeg budite sigurne u to da vi niste niti zaljubljene niti srećne. U tom slučaju vaša sadašnjost ništa nije bolja od vaše prošlosti. Jer kako biste uživale u sadašnjosti prvo morate da se oslobodite vaše prošlosti.

4. Ukoliko vam se desi, s vremena na vreme, da se svom bivšem javite na ovaj ili onaj način gajeći iluziju o postraskidnom prijateljstvu lupite sebi šamar i osvestite svoj zbunjeni um. Pravilo nad svim pravilima glasi: ’’ Ne diraj lava dok spava!’’. Ne pravite od bivšeg kralja džungle, i ne kopajte po pećinama iz kojih niste sposobne kasnije da se izbavite. Ne sanjajte o tome kako ste wow jer imate novog dečka a sa bivšim se čujete, dobronamerno, s vremena na vreme. Bivši i sadašnji ne mogu u jednom te istom kontekstu da opstanu. Stoga, lagano se okrenite od sadašnjeg i nađite nekog novog koji će da vam izbije tu iluziju prošlosti iz glave.

5. Ako u svojoj novoj vezi pokušavate da oživite ono što ste imale u prošloj neka vam u startu bude jasno da je vaša sadašnja veza osuđena na nedvosmislen promašaj. Svaka nova emocija je nova i upravo u toj novini bi trebalo da leži njena čar. Svako forsiranje žala za prošlim i uzaludno pokušavanje da se oživi ono što je očigledno neuspelo je samo dobar znak da još uvek niste osetile novu emociju i da je krajnje vreme da shvatite da nešto ako se zove ’’sadašnjost’’ nije sadašnjost ukoliko se konstantno guši bespotrebnim sećanjima.

Dakle, sadašnji je pogrešan sve dok vam se bivši mota tuda negde, po glavi ili oko nogu.

http://www.cosmopolitan.rs/ljubav-i-seks/dating/18521-5-stvari-koje-ukazuju-da-vam-je-sadasnji-veca-greska-od-bivseg.html

 

1 Komentar
  • dzimy24bre
    Objavljeno u 14:42h, 18 februara Odgovori

    Imas jako interesantno misljenje koje je verovatno zasnovano na sopstvenom iskustvu 😀

Ostavi komentar