Ćutiš i tvoje ćutanje nije blago - Stoglava Aždaja
261
post-template-default,single,single-post,postid-261,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Ćutiš i tvoje ćutanje nije blago

619b875f3cf41aa0fa4f625c67f8f644

Nije svako ćutanje blago i nije svaka narodna umotvorina istina na koju se možemo pozivati uvek i svuda. Ne umem da ćutim, jer i kada ćutim ja nešto govorim. Govorim da sam odustala, da nemam više ništa da kažem, da sam pojela sve svoje argumente i da sam izgubila u toj igri reči. Zato ja i odbijam da ćutim. Međutim, ti uvek ćutiš. Ćutiš jer nemaš šta da kažeš. Ćutiš jer si slab i nesiguran. Ćutiš jer ne umeš da se braniš rečima. Ćutiš jer si se izgubio u svim svojim lažima. Još uvek ćutiš? Samo ti ćuti. Možda je i bolje da ćutiš, jer i kada bi progovorio ja ne bih bila u stanju da te čujem. Gluva sam za glupost, manipulaciju i primitivizam. 

Ti nikada nisi ni govorio jer nikada nisi ni imao šta da kažeš. Uvek si ćutao jer tvoje reči nemaju težinu ni značenje. Da, u tvom slučaju nije bitno ni šta govoriš, ni kada govoriš jer i kada govoriš ti nikada ne kažeš ništa. Ti si od onih koji i kada govore ćute jer što više govore oni sve manje kažu. Stoga, hvala ti što ćutiš. I, nastavi da ćutiš jer tvoje ćutanje možda jednog dana i postane blago.

 

Pričljiva Aždaja

2 Komentara
 • Wojciech
  Objavljeno u 20:20h, 26 septembra Odgovori

  Možda i on kad ćuti nešto govori.
  Možda hoće da kaže baš ono što ti govoriš kad ćutiš.
  Možda?

  • 100glava
   Objavljeno u 20:28h, 26 septembra Odgovori

   Mozda. Mozda je pojeo sve argumente, mozda ih nikada nije ni imao, a mozda jednostavno ne ume nista drugo nego da cuti .

Ostavi komentar