100glava FM - Stoglava Aždaja
4948
post-template-default,single,single-post,postid-4948,single-format-audio,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

100glava FM

Bez pravila, u ponoć, i za vreme vanrednog stanja 100glava virtuelno razgovora, na različite teme, sa svojim zamišljenim, ali verovatno postojećim, slušateljkama i šlušaocima.


Epizoda 1.
Zašto žene i muškarci često nisu prijatelji? Zbog čega se ne razumeju, i dje je zapelo?


Epizoda 2.
Stanje budnosti je jedno, a sve drugo je drugo. Ljubav? Ceo grad spava, samo smo mi upalili svetla. Možda grad ni ne spava? Možda ni mi nismo budni?

Epizoda 3.
Plašimo li se? Ne virusa, nego svega što nam je nepoznato? Kako da pobedimo strah? Ima li mu leka? Je li to uteha? Nema odgovora, samo bezbroj pitanja.

Epizoda 4.
Ljubav Vera Nada nije sveto al’ je trojstvo. Ima li ko da ne veruje? Može li beznadežni nevernik da voli? Ko god voli, mora da veruje!

Epizoda 5.
Šta nam pada teže- Da praštamo ili da molimo za oprost? Ko se ne kaje, o oprostu ni ne razmišlja. Karantin pametne ljupko ćera na preispitivanje i autokorekciju.

Epizoda 6.
Oseća li i ljubav krizu, ili se to samo nama čini? Trpimo li se pod ključem, ili je ipak sve lakše u dvoje?

Epizoda 7.
Celo telo samo zbog glave postoji. Čuvamo li je? Virus ćemo preživeti, al’ hoće li glava zbog tela najebati, pitanje je sad.

Epizoda 8.
Ceo život u jednu poslovicu stane.


Epizoda 9.
Ljubav je večita tema koja se pakuje na različite načine, uz opasnost od obesmišljavanja. Mi ljubav ne trošimo, samo se pitamo- kako pronaći vanrednu ljubav svog života?

Epizoda 10.
Revolucija kao hot sexy tema na meniju je 100glave u ponoć. Dje je bunt? Ima li ga? Možemo li u opšti preokret bez pojedinačnog?

Epizoda 11.
Ko ne voli poeziju, ne zna šta valja. Poezija je čist medikament, najplemenitiji dar čoveku od čoveka. Koliko poznajemo žensku liriku? Znamo li da nabrojimo minimum 5 svetskih pesnikinja, bilo da su naše savremenice ili ne. Čini mi se da zapnemo na srednjem prstu. Hajde da ispravimo nepravdu. Najzad.


Epizoda 12.
Ume li Materica da govori? Ako ume, šta vam kaže? Snalazi li se u karantinu?

Epizoda 13.
Da li vreme leči sve? Sa dr Jana Vasković tražim odgovor na to pitanje.
Šta kaže medicine? Kolika doza vremena je dovoljna? Koja su neželjena dejstva?


Epizoda 14.
Šta je to ​sujeta​, iliti taština? Kažu psiholozi: “Slast za ego, otrov za dušu”. Prevod ove reči na engleski daje nekoliko sinonima, kao što je praznina, naduvenost,arogancija. Ipak, nijedna sama za sebe nijedovoljna da opiše ono što nam u trenutku sinekada pomislimo na taj apstraktni pojam; što jeotprilike mešavina svega navedenog. Izgleda da smo se mi Balkanci toliko izveštili u ovom spektru ljudskih osobina da nam jezikomogućava da toliko koncepata stavimo u jednujedinu reč – sujeta. Englezi da nam pozavide.Međutim, jasno nam je odmah da sujeta nikad nema pozitivan kontekst. Gdje je ​granica ​između onog što je podnošljivo i onog što je već otrovno? Kako se borimo sa sujetom drugih ljudi? Još važnije – kako se to borimo sa svojom sopstvenom sujetom? Gdje je lek? Da šapnem da ne čuje zlo – i​ma li ga uopšte?Odgovore na ova, ali i na mnoga druga pitanja u vezi sa ljudskom sujetom, arhineprijateljem iskrenih i čistih međuljudskih odnosa, poslušajte u najnovijoj epizodi u kojoj gostuju Boginje @mimi_djo i FY.

Epizoda 15.
Da li iko bolje zna šta žene žele od njih samih? Snimali su se filmovi, pisale su se pesme, istraživanja razna su vršile muške psihoterapije, i to sve u potrazi za odgovorom: ”Šta žene žele?” .
Da li iko uopšte pita žene šta one istinski žele?
Da li su i kako su njihove želje uslovljene društvom u kom se te žene radjaju, socijalizuju, zaljubljuju, zlostavljaju?
Da li je sloboda izbora zapravo najveća i jedina želja, od koje ni manje ni više nego baš sve zavisi.
Sa gošćom iz Podgorice, sjajnom @neli , tumačim muške odgovore na pitanje: “Šta žene žele “ ? Svašta smo čule, ali je samo jedan odgovor zaslužio orden časti. Ako nas pitate šta želimo, mi ćemo vam reći. Ne tumačite sami. Da muškarac zna šta žena želi bio bi žena….

Nema komentara

Ostavi komentar