Ljubav protiv mazohizma - Stoglava Aždaja
2748
post-template-default,single,single-post,postid-2748,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom

Ljubav protiv mazohizma

11069497_10153258349174771_4682635035082128065_n

1. Ukoliko pokušavate da objašnjavate sebe, svakodnevno, svom partneru u nadi da će vas razumeti prestanite to da činite jer svakodnevna objašnjavanja jesu prvi znak da je vaša veza u problemu. Ljubav je najjednostavnija stvar na planeti: ’’Dok nam je lepo zajedno smo, dokle god smo u stanju jedno drugom iskreno da se nasmejemo uspevaćemo, dokle god sam nasmejana volim te i dokle god se razumemo tu smo.’’ Sve mimo toga je ono što ljubav negira i ne podrazumeva.

2. Nakon svakodnevnog objašnjavanja i nerazumevanja između ljubavnika, za sve mesta ima osim za iskreni osmeh i veselu strast. Možete li da nazivate ljubavnikom muškarca pored kojeg ne umete više da se smejete? Možete li da nazivate ljubavnikom muškarca sa kojim se više ne razumete? Možete li da spavate s muškarcem sa kojim se ne razumete? Ne postoje krize. Postoje teški momenti, trule navike i uzaludna nadanja. Ljubav ne voli da se krpi. Isuviše je plemenita za krpljenja, veštačke osmehe i neiskrene sreće.

3. Kada shvatite da ništa više između vas zapravo ne funkcioniše nastaje pakao. Zašto? Navika i imaginacija, drage moje. Konstantna preispitivanja, traženja krivice u sebi i oko sebe, uzaludna plakanja, veštačke frke i konstruisane depresije jesu upravo ono što nas sputava da budemo realne i sposobne da shvatimo da sve to, što nam se dešava, nije ničija krivica. U ljubavi ne postoje krivci. Postoje ljubavnici koji se ljube i vole onoliko koliko to žele, mogu i uspevaju da čine. Stoga, nema suza i čupanja kose. Smejte se, tražite nove osmehe, volite nove ljubavnike, volite sebe i budite ono što želite da budete.

4. Ukoliko uspete da prevaziđete ovaj deo traženja krivice, kukanja, naricanja i ’’patnje’’ i ukoliko prihvatite da je najbolji kraj uvek onaj koji, zaista, dođe na kraju uspećete da proživite to svoje neugodno iskustvo na pravi način. A pravi način je samo onaj kojim vi, koliko god osećale potrebu za nekim nemogućim pomirenjem, prekidate tu agoniju, pamtite samo lepo i nastavljate dalje.

5. Na kraju, kada učinite sve ovo, što nikako ne izgleda lako ali ne i nemoguće, setićete se toga da ljubav postoji samo onda kada se smejete, razumete i radujete sa svojim ljubavnikom. Mnogo toga u životu ne može po svaku cenu, a ponajmanje ljubav.

I ne zaboravite još dve stvari:

# Da je ljubavnik muškarac kojeg ljubite i volite

# Da ovo nije izmišljena već proživljena priča.

http://www.cosmopolitan.rs/ljubav-i-seks/dating/17730-ljubav-protiv-mazohizma-znate-li-razliku-izmedju-ta-dva.html

Nema komentara

Ostavi komentar