Izmišljena kvazi ljubavna priča - Stoglava Aždaja
1595
post-template-default,single,single-post,postid-1595,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom

Izmišljena kvazi ljubavna priča

f7e4f19f1751c574d1c962062489384f

Ne kalkulišem. Ali nesvesno sam izračunala koliko ću izgubiti nastavim li da budem neslobodna i pored slobode, koju neosporno, za razliku od tebe posedujem. Nisi manje bitan, uvek si isto bitan jer si nedorečen, a ja volim nedorečenost. Ali volim i sebe da nahranim. Jbg, imam i ja dušu. Imam i telo.

Istina je lepa. Uvek i svuda, ali u našem slučaju istina nema poentu. Ti ne voliš istinu. Ti na istinu i laž reaguješ isto. Mada, ja se ni ne krijem, jer ti, na svu sreću, sve vidiš. Ja ne vidim ništa. Ja neću ni da gledam u tvom pravcu, jer mrzim kad me boli glava. Drag si mi, ali me toliko podsećaš na jednog kontrolora od kojeg sam pobegla, jedva. Doduše, on je tripovao da ima sva moralna prava, kada sam ja u pitanju, na osnovu toga što se zvao mojim dečkom. A na osnovu čega ti tripuješ da imaš moralno pravo o mom moralu da sudiš? Na osnovu toga što nisi slobodan, pa ti smeta moja sloboda? Ili je ipak tvoja sujeta i posesivnost toliko zajebana da nisi u stanju da sabereš dva i dva? Pa kakvi su to stavovi “ ja sam sa tobom, ti nisi sa mnom, ja sam sa njom, ali ti ne možeš da budeš sa njim, jer iako ja nisam sa tobom, ti moraš da budeš sa mnom“ ? Čime sam ja vezana? Šta je to što bi trebalo mene da spreči da odem sa nekim drugim ili trećim? Shvatam, nisam ja vezana nego ti ne želiš da znaš, iako sve od sebe daješ da saznaš. Razumem. Rekao si da je glupost definisati odnos, po svaku cenu. Slažem se. Zato sam i nastavila da se ponašam u skladu sa nedefinisanim odnosom. Međutim, ti si širok i galantan u stavovima samo onda kada je reč o tebi i tvojim potencijalnim greškama. To mi miriše na nedoslednost. S obzirom da nismo definisali odnos, mi samim tim nismo ni postavili neka glupa pravila, koja bi bilo poželjno ispoštovati. Ili si ‘pak ti postavio neko pravilo, koje važi isključivo za mene? Koje pravilo? Pa to da ja ne mogu da radim šta želim i kada želim, pod parolom da ja mogu da radim šta želim i kada želim. Zanimljivo. Ne stoji ti da držiš moralne propovede, ne zbog toga što ih i sam kršiš, već zbog toga što su oni isključivo produkt tvog muškog ega i bezobrazluka. Ne dokazujem ja tebi ništa, jer mi nismo u istim govnima. Ja sam u većim. Zato ja i moram da računam ponekad, da se sabirem i oduzimam kako ne bih zajebala sebe samu. Ti si tu, pa si tu. Svoj na svome. Ti možeš da se vadiš na to da je sve ovo jedna trula prvoaprilska fora, koja je samu sebe prevazišla. Ja mogu i moram da ostanem slobodna, jer ću u svakom slučaju ostati sama. Bitan si. Brzo si postao bitan. Zato i bežim. Ne plašim se, samo volim tako s vremena na vreme da pobegnem od sebe i od činjenice da si bitan.

 

 

 

 

2 Komentara

Ostavi komentar