Ključ i brava? - Stoglava Aždaja
2246
post-template-default,single,single-post,postid-2246,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom

Ključ i brava?

f1b9e18796c648a3ad960d1bc6d5b0bd

“ Žena je brava, a muškarac je ključ. Onaj ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a ona brava koju otvara svaki ključ je loša brava“ . Ovo je rekao jednom neki muškarac koji na svu sreću nije ostao živ. Međutim, nažalost, danas žive mnogi muškarci koji veruju u ovu glupost navodeći je često kao svoj argument, u komunikaciji sa ženama. Evo, npr, ja sam dva puta u toku današnjeg dana naletela na ovaj idiotizam. Ovaj prvi što mi je to rekao niti je bravar niti je ključar, a ovaj drugi niti ima ključ niti ima bravu. Dakle, obojica veruju u nešto što im zvuči lepo, što nema veze sa životom, a u šta su sebe ubedili bez imalo osećaja odgovornosti. Prijatelju, moraš da snosiš odgovornost za svoju glupost koju si danas ponovio i kojom si me danas otrovao. Šmekeru, moraš da snosiš odgovornost za svoju glupost u koju bezuslovno veruješ i kojom si me večeras poprilično ubio u pojam. Ako sam ja brava, a ako ste vi ključevi, na osnovu čega ste onda vi ključevi tako dobri, a ja brava tako loša? A da. Vi otvarate sve brave i zato ste kul, a mene otvara svaki ključ i zato nisam kul. Pa hahahahahaha. Nego, šta ćemo s ključevima koji se zaglave? Sa ključevima koji puknu u svom pokušaju otvaranja mizerne brave? Šta ćemo s ključem koji se izgubi? A da. Menjamo bravu. Mada, u tom slučaju se obično menja i ključ. No dobro. Vi ipak verujete u nesalomivost ključeva, u njihovu nemogućnost nestajanja, gubljenja i pucanja. Brava je, zapravo, ta koja je uvek željna ključa i ključeva koji otvaraju sve što je moguće i nemoguće otvoriti. Koji trulež od pokušaja da se napravi filozofija od ključa i brave. Klasična filozofska mizoginija, tj. dihotomija filozofskih mizogina- ključ/brava, muškarac/žena. Pa ja se ovim sranjima bavim godinama, pišem o seksualnoj slobodi žena, serem vam se po braku i izmišljenim patrijahalnim pravilima, a vi još uvek u toku jednog dana stignete mozak da mi oštetite ovakvim glupostima? Feministkinje su osetljive na ova sranja. Naročito one koje znaju da niste bravari niti ključari, već klasični seratori koji imaju taj talenat da bar jednom dnevno ispadnu glupi i maloumni. Nema dobrih ključeva, svi ključevi su dobri onoliko koliko je dobra brava koja ih traži. Po bravama se, danas, ključevi i prave.

5 Komentara
 • LaBiLnA
  Objavljeno u 15:06h, 21 juna Odgovori

  “Po bravama se, danas, ključevi i prave.”
  Objasnila 🙂

  • 100glava
   Objavljeno u 15:08h, 21 juna Odgovori

   nego 😀

   • LaBiLnA
    Objavljeno u 15:09h, 21 juna Odgovori

    E i neka si 🙂 Neko je to morao nekada da im kaže… Zašto to ne bi bila baš ti? 😉

 • vojska_spasa
  Objavljeno u 07:14h, 23 avgusta Odgovori

  Glupog li teksta a pritom i netacnog.
  Ja i dalje stojim iza te tvrdnje da je kljuc koji otvara svaku bravu dobar kljuc.
  Na tvoju zalost tako je a i mozes devojko da dubis na trepavicama i da pises ono sto tvoj mozak zeli da cuje ali istina je sasvim drugacija od toga sto si u tekstu nalupala.

Ostavi komentar