Ko se voli taj se laže? - Stoglava Aždaja
2382
post-template-default,single,single-post,postid-2382,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom

Ko se voli taj se laže?

lazz

Koliko puta su vam rekli: “ Volim te!“ ? Hajde, izbrojite.
Koliko puta su vam rekli: “ Lažem te! “ ! Ne brojite, jer vam to skoro niko nikada nije ni rekao.

Lažem li ako mu kažem da ga volim? I, ako ga lažem zašto ga lažem? Lažem li samo kada mu kažem da ga volim, ili lažem svaki put kada mu kažem da ga volim, a možda ne mislim tako? Uostalom, odakle mi ta ideja da lažem muškarca kojeg mislim da volim? Zar nije jednostavnije da odem, da prestanem da lažem i da počnem da tragam za svojom istinom? Jedno je jasno, lagaću njega sve dok budem lagala sebe.
Slagale ste bezbroj puta, znam. Sve smo mi slagale bezbroj puta. Svi oni su nas slagali bezbroj puta. Ne sporim tu istinu, ali želim da osporim svaku laž koja se množi pod okriljem ljubavi. Ne verujem da u onom: “ Volim te!“ čuče raznorazne laži. Jednostavno, odbijam da verujem da “volim te“ nije istina već strah od istine, tačnije, laž. Ako je to “volim te“ puka laž zar onda nije lakše reći: “ Hej, druže ja te lažem!“ ? Lakše je, naravno da je lakše. Ne možemo zabraniti laži, ni sebi ni drugima, ali možemo ih se osloboditi. Tako što ćemo prestati da lažemo pod neminovnom istinom zvanom “ volim te“. Tako što ćemo reći “lažem te“ svaki put kada poželimo da slažemo. Tako što ćemo prestati da radimo drugima sve ono što mrzimo da drugi rade nama. Tako što ćemo svako “ volim te“ osloboditi neustrašivom istinom zvanom “ lažem te“. Tako što ćemo prestati da se plašimo nas samih, naših potreba, težnji i pobuda. Tako što ćemo težiti da živimo okruženi onima koji naše “ lažem te“ cene kao istinu podjednako kao što cene naše “ volim te“ . Jer laž nije greh, ukoliko na kraju ipak preraste u nekakvu istinu.

http://www.cosmopolitan.rs/moj-zivot/uspesna-i-smela/18240-ko-se-voli-taj-se-laze.html

Nema komentara

Ostavi komentar