Kult Ljubavnice - Stoglava Aždaja
1558
post-template-default,single,single-post,postid-1558,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom

Kult Ljubavnice

374fd4287cf4532b7a643fac801bcfc2

Jeste li nekad razmišljali o tome koliko zapravo pojam ljubavnice ima veću toplinu i draž od pojma žene, devojke ili supruge? Isti slučaj je i sa ljubavnikom. Koren reči je ljubav. Predivno.
Dokle god sam u muškarcu videla svog ljubavnika a ne dečka, potencijalnog muža ili supruga ja sam bila srećna i zadovoljna. Zašto bismo imali problem s ljubavnicama i ljubavnicima? Ko ovde koga vara i ko na koga ima pravo, nije bitno jer niko ni na koga nema pravo, niti se bilo ko nekome drugom zakleo na večnost. Logično. Večnost nije večna jer večnost ne postoji. Ne zanosite se. Dokle god budemo izmišljali seksualni monopol bićemo nesrećni/e. Nego, nije mi do kraja jasna jedna stvar. Koja je razlika između ljubavnice i devojke? Ljubavnice i supruge?
Pre svega razlike u samom poimanju, tretiranju, shvatanju, (ne)razumevanju, stepenu eksploatacije i (ne)slobode ljubavnice, devojke ili supruge su nepremostive. Međutim, nijedna od njih nije oslobođena, jer svaka sa sobom nosi breme svog unapred datog značenja, svoje ograničene prakse, rutine, navike i svoje luđačke borbe. Sve tri su žene, potpuno različite, a nadasve iste- obeležene i bespotrebno nagrđene kojekakvim društvenim ulogama i titulama, koje ih smeštaju na margine ličnih, ali i društveno-političkih odnosa.
Ljubavnica je nepravedno satanizovana. Pretočili su je u nešto što ona nije. Njena baza je ljubav.
Sve patrijarhalne kovanice koje su muškarci izmislili kako bi postavljali sve na mesta koja njima odgovara, verujući da su i kako su rođeni k’o neprikosnoveni kontrolori društva, države i ekonomije, ljubavnica je spremna da napusti i dekonstruiše. Ona ne želi da bude u koži nikakvih konkubina, hetera, gejši, kurtizana, i ostalih istorijskih “ nositeljki muškog kurvaluka “, koje su autokrate i umobolne aristokrate izmislile ne bi li lečili svoje frustracije i seksualne devijacije na ženskom telu.
Ljubavnica odbacuje izmišljene šatro moralne etikete, skida sve sa sebe i brzinom od 85km/h surfuje na talasima sopstvene ljubavi.
Budite ljubavnice! Budite ljubavnici!
Budite slobodni/e!
Neka dolar ne bude važniji od srca!

 

 

http://www.cosmopolitan.rs/ljubav-i-seks/dating/24456-iz-minjinog-ugla-kult-ljubavnice.html

Ostavi komentar