Proklet i sam - Stoglava Aždaja
352
post-template-default,single,single-post,postid-352,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom

Proklet i sam

IMG-1428536606478-V
Ne ubija prisustvo tih tvojih marioneta tvoju samoću i bedu, veruj mi. Što te više ljudi okružuje ti sve dublje i dublje toneš jer si ipak, ne zaboravi, rođen sam. Nisam te ja činila boljim, boljim te je činilo moje prisustvo. Nisam ja sjajna koliko ti misliš da jesam, nego samo posedujem sve ono u šta ti misliš da je ispravno verovati. Mada, ti ni ne veruješ u ispravnost jer nisi ispravan. Nisi ti grešnik, ti si čovek blizak zemlji i tlu. Ti si jedna bestidna sitnica u moru ovih ljigavaca. Kao takav ti si sam i umrećeš sam.

Ne poznaješ ti sebe. Ti poznaješ svoju masku s kojom ležeš i s kojom se budiš, godinama. Svestan si ti svih svojih šupljina. Svestan si jer nisi nimalo glup. Nisi glup ali si ujedno i glup za sve one koji su pametniji od tebe, a takvih ima i previše. Ma nije toliko ni teško biti pametniji od tebe.

Ti si snalažljiv. Bravo, snalažljivče! Snalažljivost će te i ubiti. Sam si, vidiš li? Okreni se, sedi, razmisli. Ko je sa tobom uvek i svuda? Pa ti. Ti si uvek i svuda sa sobom. Ti najbolje znaš šta misliš i koliko misliš. Tebi je teško. Svim nesrećnim ljudima je teško. Znaš li u čemu leži nesreća nesrećnih? Nesreća nesrećnih leži u tome da nesrećni nikada ne mogu biti srećni. Znaš li zašto? Zato što ne vole sreću. Zato što ne poznaju i ne traže sreću. Dožive je, ali je i odbace jer nesrećni nikada ne nauče kako je to nositi se sa srećom. Sreća košta, zlato moje. Sreća je skupa. Sreću nekada moraš i životom da platiš. Da, da. Nesrećan i sam. To si ti. Prokleto sam.

 

Srdačno,

Srećna Aždaja

Nema komentara

Ostavi komentar