Simbioza - Stoglava Aždaja
3377
post-template-default,single,single-post,postid-3377,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom

Simbioza

6f66e490f0ca23dd9878b9055d093d1e

U V razredu osnovne škole učili smo ponešto o simbiozi, kao korisnoj zajednici u nekom biološkom smislu. Danas kad razmišljam o simbiozi, a kada je ne promatram u ovom institucionalnom besmislu, razmišljam i pojmim simbiozu u onom mom omiljenom društvenom manevru- ,, žensko-muškom’’ . Ima li simbioze između žena i muškaraca? Ima li izgleda za nastanak korisne zajednice, u postmaterijalističkom i nereproduktivnom smislu, između žena i muškaraca?

Kad pogledam iza sebe nije sve tako crno, a ponajmanje belo.Više je šarenoliko, raznovrsno i različito. Ne bih da ne govorim istinu i da širim ideju simbioze koju ne ispipah na sebi i oko sebe. Mada, sve je bilo simbiozno dok je trajalo, pa čak i onda kada nije izgledalo tako. Ljubav je korisna kako god da je obrnete. Ali gde je zapelo? Koji smo stepenik preskočile? Jesmo li uopšte ustanovile šta je za nas simbioza u odnosu na partnera? Znamo li šta želimo i na osnovu kojih kriterijuma to mi pojmimo ljubav? Podnosi li ljubav kriterijume ili se danas sve ljubavlju pravda, ma šta god da je i koliko god da je, u suštini, nesimbiozno?

Prijatelj. Dok ja pijem džin tonik on da pije čaj od nane. Dok se ja spremam za kafanu on da se sprema za rejv. Dok ja čitam Begbedea on da čita Murakamija. Dok ja pijem kafu s Lukom iz komšiluka, on da pije ceđenu sa Anom s fakulteta. Dok ja jedem picu on da jede suši.
Tačnije, dok ja ovo a on ono da nema problema.

Ljubavnik. Nema veće koristi od umno-telesne igre između žene i muškarca. Ljubavnik je preduslov za simbiozu. Vodite ljubav, prezirite rat. Svaki uzajamni dodir nezamenjiv je. Svaka uzajamna i telesna draž ljubavni je putokaz.

Sagovornik. Neiscrpne teme zajedno se crpe najbolje. Nema veće koristi od uzajamnog verbalnog ,,češljanja’’. Dosada je nepoznanica za ljubav. Dosada je izraz nezadovoljstva. Pričajte, pričajte i pričajte! Dijalozi su srž svakog razumevanja i simbioznog druženja, a ljubavnici su doktori kompromisa!

http://www.cosmopolitan.rs/ljubav-i-seks/dating/21519-ima-li-simbioze-izmedju-zena-i-muskaraca.html

Nema komentara

Ostavi komentar