Spiderman - Stoglava Aždaja
2063
post-template-default,single,single-post,postid-2063,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom

Spiderman

s

Ne zanosim se pričama o super herojima, ratnicima i ostalim bajkama o svemogućim muškarcima, prinčevima na nekakvim konjima koji poljupcem dižu Snežanu iz smrti, a onu Uspavanu lepoticu iz večnog sna. Te bajke su i zajebale žene tako što su odigrale vrlo bitnu ulogu u njihovoj umnoj degradaciji plasirajući im priču kako one postaju nešto tek kada naiđu na prelepog, bogatog i hrabrog princa. Te bajke o izgubljenim cipelama posle ponoći, o pticama, kašikama, viljuškama, šoljama, tanjirima koji govore, o ribanju, peglanju i kuvanju kao vrhovnoj vrednosti i “ dobroćudnom“ bremenu siromašne žene su toliko jadne da je besmisleno uopšte o tome i govoriti. Dovoljno je da čovek malo razmisli i shvati koliko je sve to, zapravo, čisto zatupljivanje žena i prepreka potpunoj emancipaciji. Aha, feminizam. Kome smeta, nek’ odjebe odmah sad. Dosta o o bajkama. Tu je sve jasno kao dan.

Po pitanju super heroja, i ostalih zajebanih frajera koji pogledom ubijaju i prstom rešavaju sva sranja, takođe sam kritična. Evo npr. onaj Batmen. Klasičan šaban, sa mnogo love, u onom sablasnom odelu koji glumi neku facu, kao spašava svet, bori se protiv zla, fura samo sa “ dobrim ribama“ i ceo život sanja jebenog Jokera. Ma daj. kad bi mu uzeli onaj batmobile, taj ne bi znao ni smeo do trafike sam da prošeta. Klasično kurobecalo. Nezanimljiv lik. Takvih na lopate po Beogradu, zato nemam gde više ni kafu k’o čovek da popijem, a da mi neki miš ne usere užitak sa svojim šabanskim nastupom: “ Spasiću te, samo budi moja!“ Aj’ mrš.
I onaj Superman je bljak. Klasičan tip bezumnog muškarca na steroidima koji smrdi i kada nije tu. Sve su to neki James Bond-ovi, istripovani i iskompleksirani tipovi koji liče jedan na drugog, iako su ipak na potpuno različite načine odvratni.

Međutim, ima jedan superheroj koji je mome srcu drag. Povučen tip iz kraja, izgubljen u moru svojih i tuđih problema, pomalo smotan, ali plemenit, neupadan, slabašan i simpatičan. Spiderman, čuveni čovek-pauk u onom predivnom i veselom odelu. Nema lovu, nema leteći tanjir , avion ni ostala svemirska pomagala. Realan lik, uvek svoj, nimalo agresivan i iskompleksiran. Zaljubljuje se uvek u žene po svojoj meri, a ne po meri CKM-a ili Playboy-a. Leti sa zgrade na zgradu, penje se olako gde god da poželi ili zatreba, nije bučan i bahat, ne bode se u rame testosteronima, niti smrdi od steroida. Nije otrovan, nije neiskren, nežan je i sladak. Sa njim letiš, sa njim se ne voziš. On ume da voli kao svaki normalan čovek, bez bespotrebnog kurčenja i prevelike buke. Zaljubljena sam u Spiderman-a, iako ga nisam upoznala. Ali, zaljubljena sam za svaki slučaj, jer… Nikad se ne zna kad Spiderman može da naiđe.

http://www.cosmopolitan.rs/ljubav-i-seks/dating/21716-normalan-nezan-i-sladak-gde-se-krije-takav-superheroj.html

Nema komentara

Ostavi komentar