Volim te ili mrzim te? Ne pokušavaj da voliš dok ne usavršiš to umeće - Stoglava Aždaja
5990
post-template-default,single,single-post,postid-5990,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom

Volim te ili mrzim te? Ne pokušavaj da voliš dok ne usavršiš to umeće

Svakakav ljubavni život postoji, ali idiličan zasigurno ne.

Postoje samo ljudi koji o najgorem pričaju, i oni koji o tome ćute. Ko kaže da nikad voleo nije, najsigurnije laže. Kad bismo čitali bukvalno na primer Jovana Dučića olako bismo pomislili da taj čovek nikada nikog voleo nije. No, kako poezija ne ume lagati, tako ni Jovan Dućić nije uspeo sakriti svoju ogoljenu potrebu da bude voljen. Kad se čovek time baš optereti onda olako upada u mutni prezir.

Od prezira do nasilja linija je tanka. Ili te linije možda ni nema. Naravno da nisam došla ovog četvrtka da rušim javno san o Dučiću, ali jesam sigurno došla da rušim iluziju o tome kako nasilja nema među osvešćenima, levičarima, feministkinjama, pesnikinjama i pesnicima, akademicima, naučnicima i ostalim umišljenim profesijama.

Volim te ili mrzim te? Ne pokušavaj da voliš dok ne usavršiš to umeće

Nema komentara

Ostavi komentar